Monikulttuurista toimintaa naisille

Yhdistyksemme tukee maahanmuuttajanaisten ja perheiden hyvinvointia naisille kohdennetun toiminnan kautta. Toimintamme on kaikenlaisesta syrjinnästä vapaata ja arvostavaan kohtaamiseen perustuvaa. Tarjoamme matalankynnyksen mahdollisuuden kohtaamiseen; juttelemme arkisista asioista ja tutustumme uusiin ihmisiin, luomme ystävyyssuhteita ja saamme vertaistukea avoimessa ja turvallisessa toimintaympäristössä.
Oulu vastaanottokeskus

Tule mukaan monikulttuuriseen naistoimintaamme!

OVOK-tukiyhdistys ry on aloittanut vuonna 2021 Moninaisilla Poluilla -hankkeen, jonka myötä panostamme löytävään naistyöhön. Hankkeen toimitila, Valotalo, on suunnattu Oulussa asuville 18-65-vuotiaille naisille ja äideille. Järjestämme toimintaa myös lapsiperheille. Valotalo on kaikenlaisesta syrjinnästä vapaa turvallinen tila naisille. 

Toimintaryhmissä kohtaavat oululaiset maahanmuuttajanaiset ja vapaaehtoistyötä tekevät naiset. Luomme yhdessä yhteisöllisyyttä, jossa jokainen voi olla mukana rohkeasti omana itsenään jakaen omaa osaamistaan. 

Voit osallistua Valotalon toimintaan silloin, kuin sinulle parhaiten sopii. Valotalolla sinulla on mahdollisuus tavata uusia ihmisiä, verkostoitua, oppia suomen kieltä ja jakaa kokemuksia. Voit myös tulla paikalle nauttimaan kupposen teetä tai juttelemaan mieltä painavista asioista. Voit myös osallistua vapaaehtoistoimintaan tai järjestää merkityksellistä toimintaa muille naisille. 

Tarvittaessa henkilökuntamme on paikalla tarjoamassa neuvontaa ja ohjausta. 

Toimintamme sisältää erilaisia ryhmiä, ammatillista tukea, leirejä, retkiä ja pop-up-tapahtumia. Tilamme on monipuolinen kohtaamispaikka, turvallinen tila – vain naisille! 

Valotalo – matalan kynnyksen kohtaamispaikka naisille 

Valotalo on keskustan toimitilamme nimi. Valotalo sijaitsee aivan ydinkeskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Bussipysäkkejä löytyy viereisistä kortteleista samoin kuin 2h autopaikkojakin. Turvallisuussyistä emme jaa osoitettamme julkisesti. Sen saa ilmoittautumalla mukaan toimintaamme suoraan työntekijöille. 

Valotalolla kokoontuu erilaisia kerhoja ja ryhmiä. Järjestämme lisäksi leirejä ja tapahtumia eri sijainneissa ympäri Oulua ja Suomea! 

Koulutamme innolla uusia vapaaehtoisia! Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi myös naiserityiseen työhön.